Kópé Fajáték webáruház

Önfeledt játék, vidám tanulás

Játékok és könyvek

Fontos tudnivalók

ÁSZF

Kedves Vásárlónk!

Örömmel üdvözöljük a KOPEFAJATEK.HU Webáruház vásárlói között. Kérjük, mielőtt megrendelését jóváhagyja, figyelmesen olvassa el az alább részletezett Általános Szerződési Feltételeket (a továbbiakban: ÁSZF). 

Megrendelésének jóváhagyásával és elküldésével, valamint annak a KOPEFAJATEK.HU Webáruház (továbbiakban KOPEFAJATEK.HU ) által történő visszaigazolásával Ön, a 45/2014. (II.26) Kormányrendelet alapján a KOPEFAJATEK .HU vásárlója lesz. A KOPEFAJATEK.HU üzemeltetője, mint Eladó, valamint Ön, mint Vevő között az alábbiakban részletezett feltételek alapján, távollévők közötti szerződés jön létre. 

Jelen dokumentumban foglaltak a www.kopefajatek.hu webáruház internetes felületén történő megjelenésével lépnek hatályba.

Amennyiben jelen dokumentumban foglaltakkal Ön nem ért teljes egészében egyet, és azokat nem kívánja önmagára nézve kötelező érvényűnek elismerni, kérjük, ne vegye igénybe szolgáltatásainkat!
 

Az eladó

Üzemeltető: Pető-Fa Kereskedelmi és Asztalosipari Kft.
Cégjegyzékszám: 13-09-130400 (Pest Megyei Bíróság, mint Cégbíróságnál bejegyezve és nyilvántartva)
Bejegyző bíróság: Veszprém Megyei Bíróság mint Cégbíróság
Bejegyzés éve: 2004
Adószám: 12813720-2-13

Sberbank Zrt. bankszámlaszám: 14100000-75304749-01000000
Székhely: 2071 Páty, Töki u. 62.
Ügyvezető: Freundné Pető Beáta
E-mail cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon: 06302892544 (normál díjszabású)

Tevékenységi kör: csomagküldő kiskereskedelem TEÁOR 52.61.03

A tárhelyszolgáltató elérhetősége:
Tárhely.eu Kft.
FAX: +36 1 789 3 789
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Posta: 1538 Budapest, Pf.: 510.

A KOPEFAJATEK.HU Webáruház Vevőszolgálatának elérhetőségei:

Levelezési cím:

2071 Páty, Töki u. 62.

Weboldal:

www.kopefajatek.hu

E-mail:

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telefon:

06302893544 (normál díjszabású)

   

 1) ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK

a) A KOPEFAJATEK.HU Webáruházban megvásárolt minden egyes termék esetében a KOPEFAJATEK.HU Webáruház üzemeltetője az Eladó.

b) A KOPEFAJATEK.HU Webáruházban szabadon lehet böngészni, de csak regisztrált felhasználók vásárolhatnak. A regisztráció és a hozzá kapcsolódó adatszolgáltatás önkéntes, a regisztrálás után mindenki vásárolhat, aki a megrendelés jóváhagyásával és elküldésével elfogadja jelen szerződési feltételeket, és magára nézve azt kötelező érvényűnek ismeri el.

c) A KOPEAJATEK.HU Webáruház az Interneten keresztül, elektronikus úton értékesíti termékeit a kiskereskedelmi forgalomban.

d) A termékek a KOPEFAJATEK.HU Webáruház internetes felületén, a www.kopefajatek.hu internetes címen elérhető Webáruházban tekinthetők és vásárolhatók meg.

e) Amennyiben a Vevő bármely személyes vagy technikai okból kifolyólag nem kívánja, vagy nem tudja rendelését az internetes felületen keresztül elküldeni, kérheti az Eladó telefonos ügyfélszolgálatának segítségét hétfőtől pétekig 08:00 órától 18:00 óráig a +36(30) 2893544 -es mobil telefonszámon (normál díjszabású) rendelésének telefonon vagy e-mailben (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) történő feladásához.

g) Az Eladó Vevőszolgálata rövid szöveges üzeneteket (SMS) nem fogad, és azokra nem reagál.

h) Az online játékbolton keresztül történő vásárlással a Vevő tudomásul veszi, hogy a böngészéssel és az elektronikus vásárlással kapcsolatos esetleges kockázatokat saját magának kell felmérnie, illetőleg magának kell gondoskodni a saját számítógépe biztonságos használatáról, valamint az azon tárolt adatok védelméről.

i) A szerződés magyar nyelven kerül megkötésre. Jelen szerződés nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formátumban, ráutaló magatartás alapján kerül megkötésre, későbbiekben nem kereshető vissza, magatartási kódexre nem utal. 

2) ADATVÉDELEM

a) A Vevő személyes adatainak felhasználása a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény (a továbbiakban: Adatvédelmi törvény) hatályos szabályozásának értelmében történik.

b) A Vevő az adatainak megadásával hozzájárul, hogy azokat az Eladó a jelen pontban szabályozott módon kezelhesse és azokat belföldön, a Tárhely.eu szerverein (működési adatai megtalálhatók: www.tarhely.eu) tárolja. 

c) Eladó a Vevő adatait a szerződés teljesítése, és a szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tárolja. Eladó az általa tárolt és őrzött adatokat az adatvédelmi törvénynek megfelelően tárolja és kezeli, harmadik személynek tovább semmilyen célból nem adja át, kivéve megrendelések teljesítéséhez szükséges adatszolgáltatást az alvállalkozók, illetve a szállítás teljesítéséhez elengedhetetlenül szükséges adatok átadását a szállítást teljesítő cég részére. Az alvállalkozók, illetve szállító cég a kapott adatokat az Adatvédelmi törvény hatályos szabályozásának megfelelően kezeli, azokat harmadik személy részére nem adja át.

d) A Vevő hozzájárul, hogy a regisztrációkor, illetve a vásárláskor rögzítésre került adatokat az Eladó saját belső felhasználására, statisztikák készítése céljából elemezze. A személyes adatokhoz csak az arra feljogosított személyek férhetnek hozzá, szigorú hozzáférési szabályok alkalmazása mellett.

e) A Vevő tudomásul veszi, hogy az esetleges, törvény alapján kötelező adattovábbításokra rendkívüli esetekben sor kerülhet, azonban az adattovábbítás jogalapját minden egyes adat esetében az Eladó külön megvizsgálja, hogy megállapítsa, valóban fennáll-e az adattovábbítási kötelezettség. Az Eladó kijelenti, hogy a törvény által előírt együttműködési és adatszolgáltatási kötelezettségének minden esetben eleget tesz.

f) A Vevő által megadott, és a Webáruház rendszerében regisztrált adatok a Vevő kezdeményezésére történő törlésig maradnak a rendszerben.

g) A Vevőnek joga van elérni, helyesbíteni illetve törölni bármely, vagy akár az összes általa megadott információt, vagy kérni az Eladót annak megtételére.

h) Az Eladó a személyes adatokra vonatkozó törlési kérelmeknek a lehetőségeihez mérten haladéktalanul, de legkésőbb a hatályos jogszabályoknak megfelelő határidő alatt eleget tesz.

i) Az Internet nyilvánosságának következtében az azon keresztül történő adat és információ átvitelből adódó kockázatok a Vevőt terhelik.

 Részletesebb adatvédelmi tájékoztatás itt olvasható: http://www.kopefajatek.hu/fooldal/adatvedelmi-tajekoztato.html

 3) REGISZTRÁCIÓ

a) A KOPEFAJATEK.HU Webáruházban  történő vásárlás megkezdéséhez és lebonyolításához egyszeri regisztráció és bizonyos személyes adatok megadása (név, cím, telefonszám, e-mail cím) szükséges.

b) A Webáruházba történő regisztráció ingyenes, és nem jár semmilyen vásárlási kötelezettséggel, a megadott adatokat a Pető-FaKft.  csak és kizárólag az online vásárlás lebonyolításához használja fel.

c) A Vevőszolgálat a sikeres regisztrációt e-mailben visszaigazolja. A regisztrált felhasználó csak saját nevében vásárolhat, illetve járhat el. Gazdálkodó szervezet esetében a képviseletre jogosult, vagy arra felhatalmazott személy járhat el. A regisztrált felhasználó regisztrációját bármikor megszüntetheti.

d) A sikeres regisztráció után a Felhasználó a megadott jelszavával bármikor képes bejelentkezni a Webáruházba és ott Vevőként online módon vásárolni.

e) A regisztráció, és ezzel a Vevő adatainak törlése bármely, jelen ÁSzF-ben feltüntetett Vevőszolgálati elérhetőségen kérhető. Ilyen esetben az Eladó lehetőségeihez mérten haladéktalanul, de legkésőbb a hatályos jogszabályoknak megfelelő határidőn belül intézkedik az adatok törléséről.

 4) FELELŐSSÉG

a) A Vevőnek tekintettel kell lennie arra, hogy technikai okokból adódó rendszerhibák és kimaradások előfordulhatnak. Az Eladó semmilyen felelősséget nem vállal a Webáruház korlátlan rendelkezésre állásáért.

b) Az Eladó semmilyen felelősséget nem vállal a szállítási határidőkre vonatkozóan, de minden tőle elvárhatót megtesz annak érdekében, hogy a megrendelést a lehető legrövidebb időn belül eljuttassa a Vevőhöz.

c) Az Eladó semmilyen felelősséget nem vállal azon weboldalak tartalmáért, amelyeket linkeken keresztül a Webáruház oldalairól el lehet érni.

d) Az Eladó semmilyen módon nem felelős az alább felsorolt pontokban foglaltak miatt, bármilyen okból is következtek be:

I) Az Interneten küldött és / vagy fogadott bármilyen adat.

II) Bármilyen működési hiba az internetes hálózatban, ami megakadályozza a KOPEFAJATEK.HU Webáruház akadálytalan működését és a vásárlást.

III) Bármilyen meghibásodás, bármely vételi eszközben a kommunikációs vonalakon.

IV) Bármely levél - függetlenül attól, hogy papír, vagy elektronikus formában érkezett -, de főleg bármilyen adat elvesztése.

V) Bármely szoftver nem megfelelő működése.

VI) Bármilyen programhiba, abnormális esemény vagy technikai hiba következményei.

e) Az Eladó nem felelős semmilyen alapon, semmilyen közvetett, vagy közvetlen kárért, ami a KOPEFAJATEK.HU Webáruházhoz való csatlakozás miatt a Vevőnél következett be.

f) Az Eladó nem felelős semmilyen vélt, vagy valós jövedelem, vagy haszon kieséséért, amely a KOPEFAJATEK.HU Webáruházban történt vásárlás bármilyen okból történő meghiúsulása miatt következik be.

g) Az Eladó nem vállal felelősséget arra az esetre, ha a Vevő a személyes adatait harmadik személy számára gondatlanságból, szándékoltan esetleg bűncselekmény érintettjeként harmadik fél számára átadja, illetve használatukat lehetővé teszi.

h) Az Eladó nem vonható felelősségre semmilyen esetben vis maior esetén, vagy bármilyen eseménnyel kapcsolatosan, ami nem az ő érdekkörében merül fel.

i) Az Eladó bármikor szabadon megváltoztathat bármilyen árat, határidőt. A változás a KOPEFAJATEK.HU Webáruház internetes felületén történt megjelenés időpontjától lép hatályba.

j) Az Eladó bármikor szabadon módosíthatja a vásárlás feltételeit, szabályait és / vagy a KOPEFAJATEK.HU Webáruházat, bármikor, értesítési és bárminemű kötelezettség nélkül arra nézve, hogy megindokolja a döntés helyességét, és az Eladó nem vonható felelősségre, ha így tesz.

k) Bármely módosítás abban az időpontban lép életbe, amikor a módosítás online megtalálható a KOPEFAJATEK.HU Webáruház internetes felületén. Bármely Vevőnek, aki nem ért egyet a módosításokkal, fel kell hagynia a vásárlással.

 5) TERMÉKINFORMÁCIÓ

a) A Vevő a megvásárolható áruk jellemzőit a konkrét termék információs oldaláról tudhatja meg.

b) A termékekről megjelenő képek általában a tényleges árut ábrázolják, amennyiben ettől jelentős eltérés van, az a kép mellett feltüntetésre kerül. A termékekhez kapcsolódó ismertető, leírás, használati utasítás pontatlanságáért az adott termék beszállítója a felelős. A modellek és technikai paramétereik előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. A műszaki változás joga fenntartva.

c) A vételár mindig az adott termék mellett feltüntetett ár, amely tartalmazza az áfa-t is. A feltüntetett árak forintban értendők, nem minősülnek közvetlen árajánlattételnek, azok alapján az Eladó ajánlati kötöttsége nem áll be.

d) A konkrét vevői megrendelés visszaigazolásán szereplő termék és szolgáltatás árak az Eladó részéről közvetlen árajánlati tételnek minősülnek, melyet a Vevő nem köteles elfogadni. Az Eladó közvetlen árajánlatára vonatkozóan a Vevő hallgatása az árajánlat elfogadásának minősül.

e) A KOPEFAJATEK.HU Webáruház rendszere által automatikusan kiküldött megrendelés visszaigazolás nem azonos az Eladó megrendelés visszaigazolásával, csupán a Vevő tájékoztatására szolgál, hogy a Webáruház rögzítette a megrendelést. Ez a tény a kiküldött üzenetben is feltűntetésre kerül.

 6) VÁSÁRLÓI VÉLEMÉNYEK 

a) Az egyes termékekről a regisztrált Vevő a Webáruház felületén véleményt nyilváníthat, melyet Eladó moderálással véglegesíthet és jelenít meg a többi látogató részére.

b) A Vevő termékről alkotott pozitív vagy esetleges negatív véleményéért az Eladó felelősséget nem vállal, azok a Vevő egyéni felelősségi körébe tartoznak.

 7) MEGRENDELÉS

a) A KOPEFAJATEK.HU Webáruház kifejezetten "online áruház". A Vevő megrendelését az online felületen, vagy a 06-30-2893544-es ügyfélszolgálati telefonszámon vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen adhatja le.

b) A KOPEFAJATEK.HU Webáruházban történt rendeléssel a Vevő kijelenti, hogy megismerte és elfogadja jelen Általános Szerződési Feltételeket, az abban foglaltakat magára nézve kötelező érvényűnek ismeri el, valamint tisztában van a rendelés menetével, a termék jellemzőivel és árával.

c) A megrendelések feldolgozása folyamatosan, jellemzően munkanapokon 08:00 és 18:00 óra között történik. Megrendelés feladására a hét bármely napján, egész nap van lehetőség.

d) A KOPEFAJATEK.HU Webáruházban történő megrendelést az Eladó csak akkor tudja elfogadottnak tekinteni, ha a Vevő a megrendelő (pénztár) oldalon található mezőket maradéktalanul kitölti, vagy a telefon/e-mail-ben történő megrendelés esetén, azokat maradéktalanul megadja. Ennek elmulasztásából eredő károkért, illetve a folyamat közben felmerülő technikai problémákért a KOPEFAJATEK.HU Webáruház üzemeltetője felelősséget nem vállal.

e) A megrendelés bármilyen módosításához a Vevő kérje az Eladó Vevőszolgálatának segítségét, a jelen Szerződési Feltételekben megadott elérhetőségek bármelyikén.

f) Az Eladó a megrendelés visszaigazolásától számítva 7 munkanapon belül megkezdi a megrendelés teljesítését, amennyiben a kiválasztott termék készleten van. A Vevő tudomásul veszi, hogy az Eladó a készletre vonatkozó információkat a beszállító partnerei által biztosított adatokra alapozva tünteti fel a Webáruházban, amelyekért nem vállal felelősséget.

g) A kiválasztott termék készlet hiánya esetén az Eladó értesíti a Vevőt a szállítás várható időszakáról, melyet a Vevő visszaigazolással két munkanapon belül vagy elutasít (eláll a vételtől), vagy elfogad (megerősíti vételi szándékát). A Vevő részéről a visszaigazolás elmulasztása a megrendelés megerősítésének minősül.

h) Az Eladó hangsúlyozottan felhívja a Vevő figyelmét, hogy hibásan megadott kapcsolattartási vagy szállítási adatok esetén a megrendelés teljesítése nem lehetséges. A hibásan megadott adatokból eredő károkért az Eladó nem vállal felelősséget.

 8) SZÁLLÍTÁS ÉS FIZETÉS

a) Terméket az Eladó külföldre NEM szállít.

b) A megrendelt áru kézbesítése a Vevő választása szerint futárszolgálat útján, vagy személyes átvétellel történik.

c) A Vevő megrendelését nyitvatartási időben személyesen is átveheti a 2071 Páty Töki u. 62. szám alatt található ügyfélszolgálat irodánkban.

d) Kiszállítás futárszolgálat útján történik: a csomagokat a trans-o-flex és a DPD futárszolgálat szállítja házhoz..

I) A futárszolgálat útján történő kiszállítást a trans-o-flex és a DPD futárszolgálat végzi a saját üzletszabályzatában foglaltaknak megfelelően, amely megtalálható a cégek honlapján a www.tofhungary.hu és www.dpd.com/hu internetes címen.

II) A szállítást megelőző napon a Vevőt Eladó e-mailben értesíti a csomagok következő munkanapi érkezéséről.

III) A Küldeményt a futárszolgálat a Vevőnek (a Címzettnek), illetve az egyéb jogosult átvevőnek személyes átadással kézbesíti. A Címzetten kívüli egyéb jogosult átvevőnek tekintendő a meghatalmazott, a helyettes átvevő és a közvetett kézbesítő.

A jogi személy, jogi személyiség nélküli gazdasági társaság és egyéb szervezet részére címzett Küldemény átvételére különösen a Szervezet azon vezetője, vezető tisztségviselője jogosult, aki képviseleti jogosultságát az trans-o--flex  és DPD Általános Szerződési Feltételeiben felsorolt okiratokkal igazolni tudja.

IV) A futárszolgálat általi kézbesítés munkaidőben, 8 és 16 óra között történik. Ezért a Vevő szállítási címként napközbeni (lakcímtől eltérő esetben például munkahelyi címet és átvevő nevet) adjon meg.

V) A Címzettnek a Küldemény átvételét aláírásával, nevének nyomtatott betűvel való kiírásával, - nem természetes személy Címzett esetében - a Címzett nevének feltüntetésével és a Címzett nevében átvevő személy nevének nyomtatott betűvel való kiírásával. A Küldemény kézbesítését a Címzett a csomagszámmal azonosítható kézbesítési bizonylaton aláírásával erősíti meg, .

VI) A küldemények kézbesítésének meghiúsulása

a) Ha a Küldemény kézbesítése egymást követő két munkanapon nem járt sikerrel, a futárszolgálat írásbeli értesítő formájában tájékoztatja a Címzettet erről a tényről, és a küldemény visszaszállításra kerül az Eladóhoz. 

VII) Kézbesíthetetlen Küldemény esetén a futárszolgálat a Küldeményt köteles őrizni. 

VIII) A Küldemény átvevője köteles az átvételkor a Küldeményt a fuvarozó jelenlétében megvizsgálni és nyilvánvaló, a Küldemény külső csomagolásán észlelt, felismerhető károk esetén felbontani és a felismerhető hiányosságokról, vagy egyéb károkról a fuvarozóval közösen a sérülés jellegét, mértékét, feltehető okát, valamint a kár részletes leírását tartalmazó jegyzőkönyvet felvenni, továbbá a sérülést és a kárt a futárszolgálatnak haladéktalanul bejelenteni. Az átvevő köteles minden ésszerű intézkedést megtenni a kár enyhítése érdekében. 

IX) Utánvét esetén a Küldeményt kizárólag az Eladó által megjelölt értékének kifizetése ellenében szolgáltatja ki a futár a Címzett részére. 

X) Panasz előterjesztésére a futárszolgálat felé a Címzett is jogosult, illetve azok meghatalmazottai. Panasznak az olyan bejelentés minősül, amelyben a Címzett állítja, hogy a futárszolgálat által nyújtott Szolgáltatás vagy a futárszolgálat alkalmazottjának munkavégzése részben vagy egészben nem felel meg a jogszabályi előírásokban, illetve a futárszolgálat Általános Szerződési Feltételekben foglaltaknak. 

XI) A panaszt a futárszolgálat felé szóban, vagy írásban (levélben, faxon vagy e-mailen) kell bejelenteni. A panaszbejelentésre a futárszolgálat a lehető legrövidebb időn, de legkésőbb a panasz beérkezésétől számított harminc (30) napon belül írásban válaszol. Egy alkalommal, a panaszos egyidejű értesítése mellett, ez a határidő meghosszabbítható harminc (30) nappal. 

XII) Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt az Eladónak nem áll módjában elfogadni. 

XIII) A Vevő a csomag sértetlensége esetén nem kérheti a futártól a csomag bontását és tartalmának tételes átadását.

e) A Vevő hibájából át nem vett küldemények szállítási és visszaszállítási díja a Vevőt terheli, ezért az Eladó nyomatékosan felhívja a Vevő figyelmét, hogy csak akkor adja le megrendelését, ha annak átvételét, illetve utánvét esetén a megrendelés összegének kifizetését az átvételkor biztosítani tudja.

g) A Webáruház programja a megrendelés feladása előtt tájékoztatja a Vevőt a várható szállítási költségről. A szállítás pontos összegéről az Eladó a megrendelés visszaigazolásában tájékoztatja a Vevőt, melyet a Vevő nyilatkozatban két munkanapon belül vagy elutasít (eláll a vételtől), vagy elfogad (megerősíti vételi szándékát). A Vevő részéről a nyilatkozat elmulasztása a megrendelés megerősítésének minősül.

h) Az Eladó fenntartja a jogot bármely szállítási mód előzetes értesítés nélküli ideiglenes vagy végleges szüneteltetésére. 

XIV) Fizetés az áru futártól történő átvételekor (Utánvét)

A Vevő a kiszállított küldemény ellenértékét, a szállítási díjat és az utánvét költségét a futárnak készpénzben vagy bankkátyás fizetéssel, egy összegben köteles megfizetni. Ebben az esetben a kézbesítés kizárólag az ellenérték kifizetése és a futár kiszállítási bizonylatának aláírása (átvétel igazolása) után történik meg.

Az utánvét költsége a Vevőt terheli, amely mértékéről a Webáruház fizetési rendszere és a megrendelés visszaigazolása ad tájékoztatást.

Az áru futártól történő átvételekor való fizetés (utánvét) kizárólag a futárszolgálat útján történő szállítás esetén választható. 

XV) Fizetés személyes átvétel esetén

Személyes átvételre az eladó ügyfélszolgálat irodájában van lehetőség, előre megbeszélt  időpontban. A csomag összekészítését (a csomag átvehetőségét) az Eladó e-mailben vagy telefonon jelzi Vevő részére. Személyes átvételkor csak készpénzes fizetésre van mód. 

10) A VÁSÁRLÁSTÓL VALÓ ELÁLLÁS JOGA

A távollevők között kötött szerződésekről szóló, 17/1999. (II.5.) Kormányrendelet, az Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU számú irányelvének, továbbá a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet szabályozása értelmében Ön 14 napon belül jogosult indokolás nélkül elállni e szerződéstől. Jelen tájékoztató hiányában jogosult Vevő 1 év elteltéig gyakorolni az elállási jogát.

 Az elállási határidő az attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen Ön vagy az Ön által megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy a terméket vagy termékeket átveszi.

Ha Ön elállási jogával élni kíván, elállási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni (például postán, telefaxon vagy elektronikus úton küldött levél útján) az alábbi címre: (Pető-Fa Kft. 2071 Páty, Töki u. 62. vagy Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , tel.: +36302893544 (normál díjszabású)). Ön határidőben gyakorolja elállási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállási nyilatkozatát.

A Vevő köteles a vásárlástól való elállás jogának gyakorlása esetén az Eladónak a terméket visszajuttatni. A terméknek sértetlen állapotban, szállításra alkalmas csomagolásban kell lennie. 

A Vevő viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket.  Az elállási jog gyakorlása esetén a Vevőt a termék visszajuttatásának költségén kívül más költség nem terheli, Eladó azonban követelheti a nem rendeltetésszerű használatból adódó anyagi kár megtérítését.

Vevő kizárólag akkor vonható felelősségre az árukban bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az az áruk jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükségestől eltérő kezelés miatt következett be.

Az Eladó köteles a Vevő által kifizetett összeget (a kiszállítás díját is) haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő 14 napon belül visszatéríteni. A visszatérítést mindaddig visszatarthatjuk, amíg vissza nem kaptuk a terméket, vagy Ön nem igazolta, hogy azt visszaküldte: a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni.

A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmazunk, kivéve, ha Vevő más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag Vevőt semmilyen többletköltség nem terheli.

Nem illeti meg az elállási jog Felhasználót olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak.

A Vevő a megrendelt terméket személyesen, postai úton, vagy futárszolgálat segítségével juttassa vissza az Eladó címére. A portósan (utánvéttel) küldött csomagokat az Eladónak nem áll módjában átvenni!

45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet Kormányrendelet teljes egészében megtekinthető a http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1400045.KORinternetes címen.

Az Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU számú irányelve itt érhető el.: http://eur-lex.europa.eu/legal-content/HU/TXT/HTML/?uri=CELEX:32011L0083&qid=1424244265199&from=HU

Vevő egyéb panaszával is megkeresheti Eladót a jelen Szabályzatban található elérhetőségeken.

11) JÓTÁLLÁS, SZAVATOSSÁG

a) A KOPEFAJATEK.HU Webáruházban kizárólag új termékek kerülnek értékesítésre.

b) Az Eladó az általa eladott árukra terméktípusoktól függően, eltérő, a hatályos jogszabályoknak megfelelő szavatossági és jótállási időt vállal. Az ettől eltérő szavatossági idő vagy jótállás és ennek időtartama az adott termék mellett van feltüntetve.

c) Az Eladó a vásárláskor a hibás teljesítés esetén szavatossági felelősséggel tartozik (6:159. §). Az Eladó a hibátlan teljesítésért olyképpen felel, hogy a jótállás időtartama alatt felmerült minőségi kifogás esetén a felelősség alól csakis akkor mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után, jellemzően a termék, fogyasztó által történő nem rendeltetésszerű használata, vagy kezelése miatt keletkezett.

d) Az Eladó jótállásra, szavatosságra és a fogyasztói kifogások intézésére a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet és a fogyasztói szerződés keretében érvényesített szavatossági és jótállási igények intézéséről szóló 49/2003. (VII.30.) GKM rendelet szabályai az irányadók.

e) Az Eladó, ha a Vevő igényének teljesíthetőségéről annak bejelentésekor nem tud nyilatkozni, álláspontjáról legkésőbb három munkanapon belül értesíti a fogyasztót.

11.1) A vásárlók szavatossági és jótállási igényérvényesítésére vonatkozó jogai általában

a)  A Vevő elsősorban - választása szerint – kijavítást, vagy kicserélést igényelhet, kivéve, ha a választott szavatossági, vagy jótállási igény teljesítése lehetetlen, vagy ha az Eladónak a másik szavatossági igény teljesítésével összehasonlítva aránytalan többletköltséget eredményezne, figyelembe véve a szolgáltatott dolog hibátlan állapotban képviselt értékét, a szerződésszegés súlyát, és a szavatossági, vagy jótállási jog teljesítésével a Vevőnek okozott kényelmetlenséget.

b) Az Eladó törekedik arra, hogy a kijavítást, vagy kicserélést legfeljebb 15 napon belül, a Vevőnek okozott jelentős kényelmetlenség nélkül elvégezze.

c) Ha a Vevőnek sem kijavításra, sem kicserélésre nincs joga, vagy az Eladó a kicserélést illetve a kijavítást nem vállalta, vagy e kötelezettségének a fenti határidőn belül nem tud eleget tenni a vevő - választása szerint - megfelelő árleszállítást igényelhet, vagy elállhat a szerződéstől. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye.

11.2) Szavatossági határidők

a)  A Fogyasztónak minősülő Vevő a nem tartós használatra rendelt új termék esetén a teljesítés időpontjától számított két év igényérvényesítési (elévülési) és jogvesztő határidő alatt érvényesítheti szavatossági jogait. A tartós használatra rendelt új termék (151/2003. Korm. rendelet mellékletében szereplő felsorolás) esetén 2 év elévülési és 3 év jogvesztő határidő áll rendelkezésre a szavatossági igények érvényesítésére.

Fogyasztói szerződéseknél az ellenkező bizonyításáig vélelmezni kell, hogy a teljesítést követő hat hónapon belül felismert hiba már a teljesítés időpontjában megvolt, kivéve, ha ez a vélelem a dolog természetével, vagy a hiba jellegével összeegyeztethetetlen.

b) A Fogyasztónak nem minősülő Vevő a nem tartós használatra rendelt új termék esetén a teljesítés időpontjától számított hat hónap elévülési és 1 év jogvesztő határidő alatt érvényesítheti szavatossági jogait. A tartós használatra rendelt új termék (151/2003. Korm. rendelet mellékletében szereplő felsorolás) esetén hat hónap elévülési és 3 év jogvesztő határidő áll rendelkezésre a szavatossági igények érvényesítésére. A fogyasztónak nem minősülő vevő által a hat hónapon belül felismert hibaesetén a szavatossági jogának sikeres érvényesítéséhez bizonyítania kell, hogy a hiba oka már a teljesítéskor megvolt.

c) Nem számít bele az elévülési időbe a kijavítási időnek az a része, amely alatt a Vevő az árut nem tudja rendeltetésszerűen használni. A szavatossági jog érvényesíthetőségének határideje az árunak vagy jelentősebb részének a kicserélése (kijavítása) esetén a kicserélt (kijavított) áru tekintetében újból kezdődik.

11.3) A Jótállás

a)  Az Eladó a fogyasztói szerződés keretében értékesített egyes jogszabályban rögzített fogyasztási cikkekre kötelező, ettől eltérő egyes termékekre szerződéses jótállási kötelezettséget vállal, mely a részletes termék ismertetőben van feltüntetve. Fogyasztói szerződésnek minősül az a szerződés, amely a gazdasági vagy szakmai tevékenysége körén kívül eső célból szerződést kötő személy (fogyasztó) és olyan személy (eladó) között jön létre, aki a szerződést gazdasági vagy szakmai tevékenysége körében köti.

b) Az Eladó jótállási kötelezettsége az általa forgalmazott tartós fogyasztási cikkek körére terjed ki (az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet mellékletében felsorolt cikkek).

c)  A jótállási jogokat a fogyasztási cikk tulajdonosa érvényesítheti, feltéve, hogy fogyasztónak minősül. A jótállási jog nem illeti meg a vállalkozást, azaz az olyan személyt, aki a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körében jár.

d)A jótállás időtartama általában egy év, ettől eltérő időtartam a termék részletes termék ismertetőjében van feltüntetve. A jótállási határidő a fogyasztási cikk Vevő részére történő átadása napjával kezdődik. Az Eladó köteles a Vevőnek a fogyasztási cikkel együtt jótállási jegyet átadni. A jótállási igény a jótállási jeggyel érvényesíthető. A jótállási jegy szabálytalan kiállítása, vagy a Vevő részére történő átadásának elmaradása nem érinti a jótállási kötelezettségvállalás érvényességét.

e) Ha a Vevő a fogyasztási cikk meghibásodása miatt a vásárlástól számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, az Eladó nem hivatkozhat arra, hogy a kicserélés másik szavatossági igény (kijavítás) teljesítésével összehasonlítva aránytalan többletköltséggel járna, hanem köteles a fogyasztási cikket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza.

11.4) Szavatossági, jótállási igények bejelentésére, intézésére vonatkozó szabályok

a)  A Vevő szavatossági, jótállási igényét az Eladó Vevőszolgálatán, annak nyitvatartási idejében jelentheti be, és ott intézheti.

b) Ha a fogyasztónak minősülő Vevő szavatossági igényt érvényesít az Eladóval szemben, a szerződés megkötését bizonyítottnak kell tekinteni, ha a Vevő az ellenérték megfizetését igazoló bizonylatot bemutatja.

c) Az Eladó a Vevő kifogásáról köteles jegyzőkönyvet felvenni. Ha az Eladó a Vevő igényének teljesíthetőségéről annak bejelentésekor nyilatkozni nem tud, álláspontjáról legkésőbb három munkanapon belül köteles értesíteni a Vevőt.

d) Az árut javításra, vagy cserére az Eladó Vevőszolgálatán, annak nyitvatartási idejében elismervény ellenében kell átadni. Az elismervényen fel kell tüntetni a Vevő nevét, címét, az áru azonosításához szükséges adatokat, az áru átvételének idejét, és azt az időpontot, amikor a Vevő a kijavított árut átveheti.

e) A szavatossági kötelezettség teljesítésével és a szerződésszerű állapot megteremtésével kapcsolatos költségek - ideértve különösen az anyag-, munka- és továbbítási költségeket – az Eladót terhelik.

f) A jótállás körébe tartozó termékek vonatkozásában a 151/2003. Kormányrendelet 6. § (1) bekezdés szerint a rögzített bekötésű, illetve a 10 kg-nál súlyosabb, vagy tömegközlekedési eszközön kézi csomagként nem szállítható fogyasztási cikket az üzemeltetés helyén kell megjavítani. A (2) bekezdés pedig kimondja, ha a javítás az üzemeltetés helyén nem végezhető el, a le- és felszerelésről, valamint az el- és visszaszállításról a forgalmazó gondoskodik. Az e kategóriába tartozó termékek kivételével a jótállás körébe tartozó szállítási és továbbítási költségek a Vevőt terhelik.

 12) ÉSZREVÉTEL, INFORMÁCIÓKÉRÉS

a) A Vevő észrevételével, tájékoztatás kérési igényével az Eladó Vevőszolgálatához fordulhat a jelen általános szerződési feltételekben meghatározott elérhetőségeken.

b) Az írásban elküldött Vevői panaszra legkésőbb 30 napon belül köteles az Eladó érdemben írásban válaszolni, és ha a panaszt nem tartja jogosnak, köteles ezen álláspontját megindokolni.

c) Az Eladó Vevőszolgálatán közölt szóbeli panaszt az Eladó haladéktalanul kivizsgálja, és ha nem fogadja el a Vevő igényét, akkor köteles a panaszról jegyzőkönyvet felvenni, majd azt 30 napon belül érdemben megválaszolni. 

13) HÍRLEVÉL, REKLÁM CÉLÚ ÜZENET

a) A KOPEFJATEK.HU Webáruház üzemeltetője hírlevelet, vagy egyéb reklám célú levelet kizárólag azon látogatói számára küld, akik előzetesen, az internetes felületen keresztül, e-mailben, vagy írásban erre engedélyt adnak.

b) A hírlevélre feliratkozás önkéntes alapon történik, és nem jár kötelezettségekkel sem a feliratkozó látogató, sem a KOPEFAJATEK .HU Webáruház üzemeltetője számára.

c) A KOPEFAJATEK.HU Webáruház üzemeltetője fenntartja magának a jogot arra, hogy előzetes értesítés nélkül különféle kedvezményeket nyújtson a hírlevél szolgáltatásra is feliratkozott vásárlói részére, illetve ezeket a kedvezményeket bármikor, előzetes értesítés nélkül módosítsa, illetve megszüntesse.

d) Az Eladó a náluk hozzájáruló nyilatkozatot tevő személyek személyes adatairól nyilvántartást vezet. Az ebben a nyilvántartásban rögzített - a reklám címzettjére vonatkozó - adat csak a hozzájáruló nyilatkozatban foglaltaknak megfelelően, annak visszavonásáig kezelhető, és harmadik fél számára kizárólag az érintett személy előzetes hozzájárulásával adható át.

e) A kiküldött hírlevél, vagy egyéb reklám célú levél minden esetben tartalmazza a további kiküldés letiltási módját, továbbá az adatkezelés nyilvántartási számát.

f) A hírlevél, vagy reklám célú üzenet címzettje, bármikor, indoklás nélkül kérheti a KOPEFAJATEK.HU Webáruház üzemeltetőjét a kiküldés letiltására, elektronikus vagy hagyományos postai úton egyaránt. 

14) KAPCSOLATTARTÁS

A Vevő a megrendelésének leadásával engedélyt ad rá, hogy az Eladó elektronikus vagy hagyományos postai úton, statisztikai, illetve minőségbiztosítási célból megkeresse, és a vásárlási élménnyel kapcsolatos kérdésekben véleményét kérje. Ezekre a kérdésekre a válaszadás kizárólag önkéntes alapon történik, a válaszadás megtagadása nem jár a Vevőre nézve semmilyen negatív következménnyel. 

15) EGYÉB

a) A téves, vagy nem valós adatokat tartalmazó megrendelés esetén az Eladó semmilyen formában nem vállal felelősséget az ezekből eredő téves teljesítésért. A téves teljesítésből eredő kár megtérítését ebben az esetben az Eladó követelheti a Vevőtől.

b) A nem szabályozott kérdésekben a Szerződő Felek a Polgári Törvénykönyv, a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet, és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. tv. rendelkezéseit alkalmazzák.

c) Vitás kérdésekben a bírósági illetékesség helye Budapest.

Amennyiben nem ért egyet a jelen szerződésben meghatározottakkal, illetve az abban foglaltakat nem tekinti magára nézve kötelező érvényűnek kérjük, haladéktalanul függessze fel a KOPEFAJATEK.HU Webáruház használatát!

Köszönjük, hogy a Webáruházunkat választotta, kellemes vásárlást kívánunk! 

16) A szállítás és csomagolás díj
 

• 10 000 Ft értékű vásárlásig 1400 Ft,
• 10001 - 20 000 Ft értékű vásárlásig 950 Ft.
• 20 000 Ft felett ingyenes
• Pátyon a házhozszállítás ingyenes.
• Biatorbágyra, Budajenőre, Budakeszire, Zsámbékra, és Telkibe a kiszállítás díja 20 000 Ft alatti vásárlásoknál is egységesen 490 Ft.
A szállítási díjaink Magyarország területére érvényesek.

Webáruházunkról

Szülinapi klub

Legnépszerűbb márkáink